7. Otvoreno prvenstvo Vogošća open 2015

Treneri KK Sambon na 7. Otvorenom prvenstvu u karateu \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Vogosca open 2015\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Treneri KK Sambon na 7. Otvorenom prvenstvu u karateu \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Vogosca open 2015\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" KK Sambon

Dana 3. oktobra u Vogosci je odrzan 7. po redu Vogosca open koji je ove godine okupio 290 takmicara iz 37 klubova Bosne i Hecegovine. Radilo se na 4 borilista po WKF pravilima.

Najuspjesniji kolektiv iza domacina koji se po pravilima ne racuna je KK Champion Ilidza. Nakon ovoga karatiste Sambona ocekuje nastup na jos jednoj Premier ligi Salzburg a tekucu godinu ovaj kolektiv zavrsava nastupom vogoscanskih karatista na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku. Prosle godine na Balkanskom reprezentativci Sambona su osvojili 3 medalje od cega i titulu prvaka Balkana.

Ovo je najtrofejniji vogoscanski kolektiv sa 9 reprezentativac BiH u svim selekcijama.

Nemjerljivu podrsku i realizaciji ovog projekta kao i rada KK Sambon pruzaju Opcina Vogosca i Opcinski nacelnik, BH Telecom i Ministarstvo kulture i sporta KS.

Last modified on četvrtak, 08 Oktobar 2015 08:06

Copyright © 2014 Sambon.ba. All rights reserved.