10 medalja za karatiste Sambona

U organizaciji Karate kluba „Do\\\\\\\" iz Tuzle u nedjelju 12.februara u tuzlanskom „Mejdanu\\\\\\\" održan je 2. Međunarodni open karate turnir „Valentinovo 2017\\\\\\\". Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 820 takmičara iz 66 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Učešće na ovom prestižnom turniru uzeli su i takmičari Karate kluba „Sambon\\\\\\\" iz Vogošće – njih 10 predvođeni trenerom Kenanom Alikadićem. Ekspedicija „Sambona\\\\\\\" iz Tuzle se vratila bogatija za deset novih medalja – 5 zlatnih, 2 srebrna i 3 bronzana odličja.

Zlato za Vogošćane osvojili su Samra Halilović u konkurenciji Seniorke Open, Zerina Handžić i Sumejja Šejto u kategorijama seniorke -50 kg i -61 kg dok je u konkurenciji juniora -76 kg najbolji bio Asim Ćeman. U kategoriji seniori -75 kg zlatna medalja pripala je Jasminu Husejinoviću a bronzana Ameru Varajiću a i jedan i drugi okitili su se sa još po jednom bronzom u kategoriji Seniori Open. Dupla odličja i to srebrne medalje osvojile su i Samra Halilović (seniorke -68 kg) i Sumejja Šejto (Seniorke Open). Treba spomenuti da su na Turniru u Tuzli za KK „Sambon\\\\\\\" uspješne nastupe zabilježili i juniori Muamer Tarahija i Muhamed Husejinović no zbog izuzetno jake konkurencije nisu uspjeli da se domognu pobjedničkog podija.

U narednom periodu karatiste „Sambona\\\\\\\" očekuje još nekoliko nastupa na izuzetno jakim međunarodnim takmičenjima. Krajem februara, tačnije 25-tog, putuju u Herceg Novi na Turnir „Mimoza Open\\\\\\\" dok će početkom marta uzeti učešće na „Ilidža Open\\\\\\\"-u. Najveće iskušenje i provjera forme biće nastup na Premijer ligi koja će biti održana 17.marta u Rotterdamu.

Last modified on utorak, 14 Februar 2017 15:45

Copyright © 2014 Sambon.ba. All rights reserved.