Dvije bronze sa Balkanskog šampionata u Dubrovniku

Osvajači bronzi u Dubrovniku Osvajači bronzi u Dubrovniku KK \\\"Sambon\\\"

Reprezentativci karate kluba Sambon – Vogošća su ovog vikenda nastupili na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje se održalo u Dubrovniku. Učešće je uzelo 12 država sa 643 takmičara. Reprezentatvci BiH iz KK Sambon su Samra Halilović, Asim Ćeman, Jasmin Husejinović, Kenan Daut i Muamer Tarahija.

Osvojili smo dvije medalje i to Jasmin Husejinović bronza u ekipnom dijelu U21 te Asim Ćeman bronza u ekipnom dijelu juniori. Ovu godinu smo počeli osvajanjem medalje u mjesecu februaru a osvojila je naša reprezentativka Samra Halilović na Balkanskom prvenstvu za seniore dok smo godinu okončali osvajanjem ove dvije medalje prethodnog vikenda.

Prošle godine u Bugarskoj smo osvojili tri medalje od čega i titulu prvaka Balkana. Karate klub Sambon je pokazao kontinuitet u radu koji na kraju rezultira osvajanjem medalja na zvaničnim prvenstvima. Sve ovo ne bi bilo moguće bez sistemskog ulaganja u naš kolektiv kao ni bez podrške ljudi dobre volje.

Ovom prilikom se zahvaljujemo prvenstveno Općini Vogošća koja je dugogodišnjim sistemskim ulaganju u sport stvorila uslove da vogošćanska djeca postižu vrhunske rezultate širom svijeta kao i BH Telecomu koji je kao jedan od rijetkih sponzora prepoznao kvalitet karate sporta i Vogošći i svojom podrškom se neminovno utkao u rezultate i historiju karatea u Vogošći i Bosni i Hercegovini

Last modified on ponedjeljak, 14 Decembar 2015 18:44

Copyright © 2014 Sambon.ba. All rights reserved.